Nytt kök

Många har ofta en bild av hur de vill att deras drömkök ska se ut, vilken färg de vill ha på köksluckorna, ifall det ska finnas en köksö, och andra idéer på vad som ska finnas i det perfekta köket. Om du ska bygga ett nytt kök har du möjlighet att förverkliga dina visioner om ett drömkök, ta noga reda på exakt hur du vill att ditt kök ska se ut innan du kontaktar en hantverkare så att du kan få en verklighetstrogen offert.

Rita ditt eget kök

Jag skulle vilja tipsa om ett bra skissverktyg som kan hjälpa dig att designa ditt eget kök, du hittar skissverktyget där. Programmet är relativt enkelt att förstå och det fungerar direkt i din webbläsare utan att du behöver ladda hem någon programvara. Det finns en väldigt bra användarguide som jag rekommenderar dig att läsa innan du sätter igång att designa köket.
En till fördel med programmet är att du kan ange de verkliga måtten på ditt rum och kan få fram de exakta måtten på köksskåpen, vilket underlättar arbetat väldigt mycket när du sen ska köpa köksluckor, ta med ritningen till en köksleverantör eller ge den till din snickare så kan de enkelt se de exakta måtten.

Även IKEA har ett eget skissprogram där du kan ta fram kökslösningar på egen hand. Testa båda varianterna och använd det program som du trivs bäst med när du designar ditt nya kök.

Det är dyrt att skaffa ett nytt kök, köksskåpen och vitvarorna är de största utgifterna när du köper material till köket. Det är svårt att använda sina gamla vitvaror när man bygger nytt även fast de fungerar hur bra som helst, främst för att det är tråkigt att bygga ett nytt kök och sen använda samma gamla vitvaror, det skär sig liksom. Behöver man verkligen spara pengar så kan jag rekommendera det här, men det tar bort ganska mycket av det där nya kök känslan.

Litteratur

Den här boken måste vara den ultimata boken för dig som ska renovera ditt kök, det finns hur många tips som helst som hjälper dig i din planering av köket och sen också renoveringen av köket. Handfasta tips på bra metoder som man kan använda sig utav, till ett billigt pris. Kolla in boken här.