Byggvaror

Det vanligaste alternativet för att köpa byggvaror har alltid skett genom den lokala bygghandel, en del webbutiker har dock börjar tagit upp kampen med de lokala bygghandlarna och säljer numera bra byggvaror på nätet. Det finns en del fördelar och nackdelar med båda alternativen, jag kommer diskutera dessa i den här artikeln för att du ska kunna skapa dig en uppfattning om vilket alternativ du ska välja.

Fördelar med att köpa byggvaror på internet?
Fördelarna med det här alternativet är att man i lugn och ro kan sitta och beställa de saker man behöver, man får också se i sin kundkorg hur mycket byggvarorna kostar sammanlagt. Det är inte lika lätt att hålla reda på priserna när man springer runt på den lokala bygghandeln och lastar på varor på släpet eller in i bilen. Vid handel på nätet har du helt enkelt mycket bättre koll på kostnaderna och det är lättare att hålla budgeten. Hos de flesta webbutiker som säljer byggvaror på nätet kan du välja hemkörning, vilket är otroligt smidigt. Du får dina byggvaror hemkörda till dörren bara några dagar efter det att du har beställt dem. Om du ska handla byggvaror hos den lokala bygghandeln så behöver du oftast hyra ett släp och kanske spendera någon timme på att frakta hem alla byggvaror du har köpt.

Var kan man köpa byggvaror på internet?

Den webbutik som har det bästa utbudet är enligt mig bygghemma.se/byggvaror de säljer:
Grov byggvaror såsom:
- Virke
- Skivmaterial (Spånskivor, Plywood)
- Färg
- Isolering
- Material för gjutning
- Verktyg
- Tak
- Marksten
Och mycket mer.

Byggvaror såsom:
- Golv
- Dörrar
- Badkar
- Toaletter
- Handfat
- Bastu
- Duschar
- Kök
- Bänkskivor
Och mycket mer.

  • Gå till bygghemma.se för att själv se vilket utbud de har.
  • De accepterar kortbetalning, direktbetalning, delbetalning och fakturabetalning.
  • Gratis hemleverans.
  • De har en bra webbutik som är enkel att navigera igenom även för den inte så vana dator användaren.
  • De har generösa telefontider om du skulle behöva fråga dem någon ting.

 

Nackdelar med att köpa på nätet?
Deras utbud när det kommer till grov byggvaror är dock inte riktigt lika bra när det kommer till de grova byggvarorna, det har dock blivit bättre sedan den började samarbeta med xl-bygg som är en bygghandels kedja som finns i hela Sverige och de kan nu erbjuda ett större utbud tack vara det. Men om man letar efter lite ovanligare byggvaror som inte är så vanliga så måste man bege sig till en lokal bygghandel för att hitta det man söker.

Deras utbud vad det gäller lättare byggvaror eller byggvaror som används i det färdiga rummet är betydligt större och bättre. De har många olika sorters duschar, badkar, köksmaterial, fönster, dörrar, el artiklar, lampor, kakel & klinkers. Så letar du efter lättare byggvaror så är bygghemma.se verkligen en komplett shop där du hittar allt du behöver till hemmet.

Fördelar med en lokal bygghandel?
Först och främst så behöver du inte vänta på varorna utan du köper de direkt och kan köra hem dem och börja bygga direkt.
Utbudet är större när det kommer till det grova byggmaterialet.
Servicen är oftast bättre och personligare, du kan få tips direkt av personalen hur du ska bygga.

Nackdelar med att handla på en lokal bygghandel?
När det kommer till lättare byggvaror så är det någonting du får beställa genom bygghandeln då de oftast inte har badkar, duschar och liknande varor hemma, detta är givetvis en nackdel.