Renovera sovrum

Sovrumsrenoveringar är en enkel typ av renovering som inte behöver blir alltför dyr. Materialen kan köpas billigt och renoveringen kan göras på en helg om man är effektiv och får hjälp av en vän.

Tycker du det verkar svårt att renovera ditt badrum eller har du helt enkelt inte tid till det så kan du få offerter av snickare i din stad här.

Priset för att renovera ett sovrum om du gör det själv behöver inte bli mer än 10 000 kr för materialet. Om du ska köpa nya möbler och säng så blir det givetvis mycket dyrare. Material som du behöver för en standard renovering är:

  • Nytt golv.
  • Tapeter/Målarfärg.
  • Lister.

Mer än så behöver du inte för att förnya ditt sovrum helt och hållet.

Sovrum

Sovrum

De moment man behöver behärska för att renovera ett sovrum på egen hand är lätta att lära sig om man inte redan vet hur man gör. Det första momentet vilket är att lägga golv är inte alls svårt om du har köpt ett klickgolv, då är det bara att klicka i golvet och så sitter det på plats, du behöver inte använda ett lim som man behöver göra på gamla golv. De flesta golv som finns på marknaden idag är klickgolv.

Nedan ser du ett utbud från bygghemma.se golvavdelning.

Den andra metoden du behöver kunna är att tapetsera eller måla beroende på vad du väljer. Måla är det enklaste alternativet. Att tapetsera kräver lite mer precision eftersom att det är viktigt att skarvarna mellan tapeterna blir så bra som möjligt, dessutom har man klister på tapeten vilket gör det svårt att flytta tapeten om den skulle hamna lite snett.

När du har lagt golv och tapetserat eller målat väggarna är det dags att sätta fast lister där väggen och golvet möts samt där väggen och taket möts och runt fönster såklart. Man kan använda de gamla listerna om man vill spara pengar, men stryk gärna på lite målarfärg så att de blir lite fräschare. Efter det är ditt nya sovrum klart.

Om du vill anlita hantverkare som kan renovera ditt sovrum så kan du snabbt få en: offert här.